Η Ίδρυση του Νηολογίου των Μπαχάμας

Οι Μπαχάμες είναι ένα περήφανο έθνος που χάνεται στην ιστορία και τις παραδόσεις της θάλασσας. Απο το 1492 όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος πρωτοανακάλυψε τα νησιά, μετά τον 17ο και 18ο αιώνα, όπου στις  Μπαχάμες κυριαρχούσαν οι πειρατές, έως το σημερινό δραστήριο ναυτιλιακό κέντρο,οι Μπαχάμες έχουν μια πλούσια ναυτιλιακή κληρονομιά.

Όταν το πρώτο πλοίο νηολογήθηκε στις Μπαχάμες περισσότερο από 30 χρόνια, λίγοι συνειδητοποιήσαν οτι ο στόλος θα αυξανόταν στην σημερινή του θέση σαν ένα απο τα μεγαλύτερα νηολόγια με περισσότερα απο 60.5 εκατομμύρια κ.ο.χ. υπό την σημαία των Μπαχάμας, σε κάθε γωνιά της υφηλίου .

Στις αρχες του 1990 , το νηολόγιο,  υπό την  διεύθυνση  τμήματος του Υπουργείου Μεταφορών των Μπαχάμας, αυξανόταν γρήγορα και ήταν φανερό οτι μια νέα διάταξη ήταν απαραίτητη για την διαχείριση ενος αυξανόμενου διεθνούς στόλου. Η Διεύθυνση Ναυτιλίας των Μπαχάμας ιδρύθηκε το 1995. Ο σκοπός της Διευθύνσεως είναι η νηολόγηση πλοίων, η συμμόρφωση των πλοίων με τα πρότυπα ασφαλείας και συνεχώς να τα παρακολουθεί και να τα βελτιώνει.Επίσης εκπροσωπούμε τις Μπαχάμες στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ( ΙΜΟ ) και άλλους φορείς ,όπως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αμερικάνικη Ακτοφυλακή ( USCG ).

Aλλά αν και η αύξηση του νηολογίου ειναι ευχάριστη, η πολιτική της ΒΜΑ δεν είναι αύξηση με κάθε κόστος : ακριβώς το αντίθετο. Η Διεύθυνση,όπως  και η Κυβέρνηση των Μπαχάμας,πιστεύει οτι τα πρότυπα δεν πρέπει να θυσιαστούν προκειμένου να προσελκύσουν Χωρητικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τα πλοία που δεν πληρούν τις απαιτήσεις ,δεν γίνονται δεκτά στο νηολόγιο.Αφοσίωση στην ποιότητα, συμμόρφωση και συνεχής βελτίωση αναμένονται από όλα τα υπό σημαία Μπαχάμας πλοία, τους πλοιοκτήτες τους ,τα πληρώματα και είμαστε υπερήφανοι για την φήμη μας μέσα σε όλη την Διεθνή Ναυτιλιακή Κοινωνία.